E1 Anlaşmalı Tüccar Vizesi

E1 Anlaşmalı Tüccar Vizesi

Statue of LibertyAnlaşmalı bir ülkeden (Amerika Birleşik Devletleri’nin ticaret ve sefer antlaşmasını sürdürdüğü bir ülke) bir vatandaş, sadece uluslararası ticaret yapma amacıyla kendi adına Amerika Birleşik Devletleri’ne kabul başvurusunda bulunabilir. E1 Anlaşmalı Tüccar vizesi verildiği takdirde, kişiye maksimum başlangıç ikamet süresi olan iki yıl kadar izin verilebilir. Sayısında herhangi bir üst limit olmaksızın, her biri iki yıla kadar olmak üzere, ikamet süresinin uzatılma başvurusuyla ikamet izni uzatılabilir. Bu kişi veya organizasyonun belirli çalışanları da belirli nitelikleri sağlamaları durumunda bu sınıflandırmaya hak kazanabilirler.

Güncel liste için lütfen ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Anlaşmalı Ülkeler listesini inceleyiniz: U.S. Department of State’s Treaty Countries

Eğer anlaşmalı tüccar şuanda yasal olarak Birleşik Devletler’de ikamet ediyorsa, durumunun E1 sınıflandırmasına değiştirilmesi talep etmek için anlaşmalı tüccar tarafından bir I-129 Form’u doldurulmalıdır. Eğer başvuru Birleşik Devletlerde yasal olarak ikamet eden bir çalışan için ise, nitelikli işveren I-129 Form’unu çalışan adına dosyalayabilir. Eğer adına form doldurulan kişi fiziksel olarak Birleşik Devletler dışında ise, E1 sınıflandırması için istek I-129 Form’u ile yapılmayabilir. Ülke dışındaki bu kişi E1 vizesine başvuru hakkında daha detaylı bilgi için Birleşik Devletler Dışişleri Bakanlığı’na başvurmalıdır.

Başvuran:

  • ABD’nin ticaret ve sefer anlaşması sürdürdüğü her hangi bir ülkenin vatandaşı olmalıdır
  • Sürdüğü önemli ticaret (ör. kayda değer uluslararası ticaret kalemlerinin sürekli akışı, zaman içinde çok sayıda işleme dahil olmak) olmalı; ve
  • Sürdürdüğü ana ticaret (ör. toplam uluslararası ticaret hacminin %50’den fazlasının ABD ve tüccarın ülkesi arasında olması) tüccarın E1 sınıflandırması için nitelikli olduğu anlaşmalı ülke ve Birleşik devletler arasında olması gerekmektedir.

E1 vizesi için başvuru Birleşik Devler’de ticaret yapmak için harika bir fırsattır ancak başvuru süreci karmaşık ve iç karartıcı olabilir. Eğer bir E1 vizesi için uygun niteliklerde olduğunuzu düşünüyorsanız, o halde Aktas | Hinden, P.A.’nın E1 vize avukatlarıyla hemen iletişime geçin.